Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Adaptació dels professionals al nou panorama de la TDT

28 d’oct. 2014, 2:25 publicada per Usuari desconegut   [ actualitzat el 3 de des. 2014, 7:17 ]

El passat diumenge 26 d'octubre, els programes de televisió van començar a emetre a través de les noves freqüències assignades en el Pla Tècnic de la TDT. Aquest és una de les accions dintre del procés d'alliberament del Dividend Digital que es realitza per mandat europeu i que estipula que el pròxim 1 de gener de 2015 ha d'estar lliure per a la telefonia mòbil 4G. Des del col·legi us oferim un document amb instruccions i informació per entendre el perquè dels canvis en la recepció, descarregueu-lo aquíPUNTS I INFORMACIONS A TENIR EN COMPTE

Com a professionals del sector us recomanem que visiteu www.televisiondigital.es on trobareu tota la informació respecte a aquest procés, els nous canals segons el codi postal, però sobretot que pareu atenció a tot el referent a com tramitar i aconseguir les ajudes econòmiques de l'Administració destinades a les comunitats de propietaris d'un edifici o d'un conjunt d'edificis d'habitatges al règim de propietat horitzontal i que tinguessin instal·lat un sistema d'antena col·lectiva basada en monocanals o en una centraleta programable, generalment edificis de més de tres habitatges. 
D'altra banda, a tots aquells que us dediqueu a les ICT heu de saber que segons ha comunicat la Secretaría de Estado de Telecomunicaciones y para la Sociedad de la Información:

  1. A partir del 25/09/2014 no s'admeten projectes que no incorporen els nous canals.
  2. A partir del 25/09/2014 no s'admeten actes de replanteig, de projectes presentats anteriorment amb els canals antics, que no indiquin la necessitat de documentar el canvi de canals mitjançant un annex a adjuntar amb el butlletí i protocol (si no hi ha direcció d'obra) o amb el protocol i certificat (si hi ha direcció d'obra).
  3. No s'admeten Butlletins, Protocols i Certificats de final d'obra, signats després del 25/09/2014, que facin referència a la instal·lació de canals antics. Si corresponen a un projecte antic, han d'incorporar sempre un annex amb el canvi de canals.

ASPECTES QUE ESTAN AL LLIMB

La setmana passada va tenir lloc el Fòrum de la TDT de les Illes Balears, on hi va assistir el COITT. Tot seguit us comentem els aspectes, que després de repassar la informació donada pel Ministeri, que es va considerar que encara s'han de treballar:

  1. Filtres d'entrada per amplificadors a tota banda. S'informa des del Ministeri que no es veuran afectats, només cal resintonitzar, la qual cosa no és del tot cert ja que o bé saturaran els tota banda o bé retallaran el seu nivell màxim de sortida. En principi no apareix informació al respecte i hauran d'assumir els costos dels operadors quan ja estigui operatiu el LTE800, però tampoc es fixa procediment ni terminis. Tot i que s'ha de tenir en compte que el desplegament no serà uniforme en totes les poblacions per la qual cosa el problema s'allargarà en el temps.
  2. Desinformació en zona II. Els gap fillers, estan sortint de nou a concurs en les diferents comunitats autònomes, a les Balears només s'ha presentat Abertis, a Madrid estan en mans de cada ajuntament. Existeix doncs un possible camp de treball a l'hora d'assessorar a aquests ajuntaments. En el FORO del col·legi hi han projectes tipus.
  3. En realitzar-se la reubicació de canals en fases i no de cop, com sí va succeir amb l'apagada i amb simulcast parcial, s'està embolicant a la població. 
  4. No hi ha assignació pressupostària per pagar campanyes d'informació. (Creiem que aquest cop son més necessaris les colaboracions entre els representants de la professió, els enginyers tècnics de telecomunicació i els usuaris finals dels serveis de telecomunicacions faran).

Amb tot plegat, es calcula que segurament en els gap fillers de zona II el procés s'allargarà fins a l'abril de 2015. I es va establir que l'única font d'informació fiable respecte al calendari i els terminis és Abertis, ja que la informació del Ministeri arribi molt lentament i no arriba a totes les comunitats autònomes ni a tots els implicats.

Per ampliar informació i poder fer preguntes al FÒRUM privat del col·legi on també hi trobareu importants reflexions al respecte.
Comments