Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Aprovats els procediments per la facturació horària de la llum

11 de juny 2015, 15:39 publicada per Usuari desconegut
El Ministeri d'Indústria, Energia i Turime ha aprovat els procediments per a la facturació horària de la llum. Segons el BOE, aquests nous procediments permeten als consumidors disposar d'un comptador amb telemesura efectivament integrat (es preveu que el 2018, els 27 milions comptadors hagin estat substituïts), per tal de ser facturats d'acord al seu consum real de cada hora, en lloc d'haver d'estimar a partir d'un perfil de consum mitjà com es feia fins ara.

Aquests nous procediments regulen els protocols d'intercanvi d'informació, de seguretat i de confidencialitat entre els agents i els consumidors per al correcte funcionament del PVPC.

Un cop aprovats els procediments s'estableix un període d'adaptació dels sistemes informàtics fins com a màxim l'1 d'octubre de 2015, de manera que a partir d'aquesta data, els consumidors acollits al PVPC començaran a ser facturats segons el seu consum horari. Aquells consumidors que no disposen d'un comptador intel·ligent efectivament integrat, se'ls seguirà facturant com fins ara.

El Ministeri presenta el sistema de facturació horària juntament amb el comptador intel·ligent amb els següents beneficis per als consumidors:

  • El consumidor tindrà un major coneixement del preu de l'electricitat i podrà adoptar comportaments de consum més eficients, que es tradueixin en un estalvi de la seva factura.
  • El consumidor disposarà de més informació sobre el seu consum. Si un consumidor coneix quanta energia s'està consumint en cada moment i quant li costa, podrà decidir modificar la seva forma de consum; per exemple per consumir menys en una determinada hora o per consumir en una altra hora que sigui més barata.
  • Es permet una lectura real del consum en tot moment, el que millora la transparència, elimina les lectures estimades i permet disminuir possibles errors. Es podrà detectar el frau amb més facilitat ia més els nous comptadors són més difícilment manipulables.Comments