Finalment, no ens agrada reconèixer-ho i dir-ho, gracies a Espanya, la problemàtica generada entorn a la certificació energètica s’ha acabat solucionant. Aquesta solució arriba el 10 de juliol, un mes i mig desprès s’aconsegueix adreçar aquest problema creat per la nostra comunitat amb la intenció que les altres comunitats actuessin de forma idèntica (això no s’aconseguirà). A començaments de Maig el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicacions publica i fa arribar a diferents organismes el document per el qual som doblement competents. Des del COETTC es fan diverses consultes a estaments on es deixa clar que qualsevol Eng. Tècnic de Telecomunicacions pot subscriure els anomenats certificats.
28/5/2013 – Juanjo Escobar, Cap Tècnic, a RACC1 ho confirma. Immediatament com a Delegat del COETTC i president de l’AACETT, enviem escrits de protesta a diferents mitjans, polítics i al propi ICAEN.
Per la Tarda: Conversa telefònica amb el Secretari General del Dep. d’Economia i Empresa, Pere Torres. Novament, en aquesta conversa telefònica expressem les nostres discrepàncies. Els acusem de restringir-nos injustament l’activitat laboral (sense cap notificació prèvia), condemnant-nos a no poder treballar. El reial decret no diu en cap lloc que Eng. Ind i Arquitectes, és més, fins i tot exclou els usos industrials de la certificació, etc.... D’aquesta conversa en surt el compromís de demanar un informe jurídic que serà acatat i enviat directament al COETTC. Al marge d’aquest compromís, demanem que durant el període de formulació de l’esmentat informe jurídic es tanqui la porta a tots els sectors o es obri a tothom (en matèria de certificació energètica)
En aquesta reunió tot i l’informe (ocult que no ens van ensenyar) i els arguments favorables, tampoc varem sortir amb el vistiplau per poder signar certificats. De totes formes va quedar palès que amb la signatura del professional ja és vàlid el certificat, sense registrar al ICAEN. En aquesta reunió es va acordar una pròxima reunió de juristes.
Per la nostra banda: - Advocat UPCI, en nom de totes les ensenyances superiors de 2on cicle, eng. i arq., d’Espanya,
Al final s’ha aconseguit, cal donar les gracies al INITE, COITT, UPCI, ASECE, a les altres comunitats autònomes per no copiar els criteri de Catalunya, al Min. D’Indústria, Competitivitat, etc... POLÍTICS. A més del que s’ha explicat ens hem posat en contacte amb els partits politics i aquest és el resum del resultat: PSC: demostren interès, Sra. Alicia Romero, però després rés de rés. CIU: Tot i originar el problema, ells ara manen, han estat molt atents i ens consta que han pressionat des de dintre per resoldre el problema. PP: son els que més ens han ajudat. Cs: rés de rés. ERC: no tenim contacte. Ha valgut la pena? Sens dubte, si. Ens trobem en un moment històric que si ens deixaven fora de la CEEE, automàticament quedàvem fora, del "balanç net", de totes les activitats, de la nova llei 8/2013, publicada per cert el 26/7/2013, de rehabilitació, regeneració i renovació urbana (veure art.6), en resum morts en vida. En aquests moments ens trobem encara a l’espera de la resolució del TSJCat. Segons sigui la resolució farem alguna cosa més. i també estem, l'ACETT, al Tribunal Suprem al costat de l'administració al costat dels grans d'Espanya. Volem ser útils i dinamitzar la nostra professió, per això necessitem la teva col·laboració. |