Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

La Generalitat elimina els carnets d’instal·lador, PERÒ TOT CONTINUA IGUAL

22 de maig 2012, 8:08 publicada per Usuari desconegut   [ actualitzat el 5 de jul. 2012, 0:18 per Usuari desconegut ]
La Generalitat acaba de publicar la següent Resolució, on parla de l'eliminació de bona part dels carnets d’instal·lador. Vist l’allau de dubtes que ens han arribat del col·lectiu de col·legiats Enginyers Tècnics de Telecomunicació, ens adrecem a tots vosaltres per confirmar-vos que l’accés a l’activitat continua com abans de la publicació, és a dir:
  • la norma imposa només una comunicació prèvia, Lleis 17/25-2009, RD-560/2010
  • la Generalitat, mitjançant l'OGE, publica un quadre titulacions que permeten l’accés a aquestes activitats. Per exemple pel cas d’instal·lador elèctric especialista.     
Tot queda tal com estava abans de la publicació perquè, tot i eliminar els carnets, no eliminen el RASIC (Registre dels Agents de la Seguretat Industrial de Catalunya), i aquest és el registre necessari que et demanen com a instal·lador.
Els Enginyers Tècnics de Telecomunicació podem accedir a aquestes activitats per dos camins: com a Enginyers Tècnics Industrials de Telecomunicacions i per les sentències guanyades, en les quals es reconeix el nostre caràcter industrial.

Recordem que ja l’any 2010, en previsió del previsible conflicte que portava aquesta qualitat de la nostra professió i la redacció del Decret 30/2010, ja vam confeccionar el corresponent document on
diverses enginyeries reivindicàvem el nostre caràcter industrial.
 
Jordi Farré
Delegat del COETT a Catalunya
President AACETT
Comments