Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

En vigor la correspondència Enginyers Tècnics de Telecomunicació-Graus d'Enginyeries al MECES 2

5 d’oct. 2015, 3:04 publicada per Usuari desconegut   [ actualitzat el 7 d’oct. 2015, 12:38 per Usuari desconegut ]
Des del COITT ens han informat de la publicació al BOE del COITT sobre la correspondència de nivell dels Enginyers Tècnics de Telecomunicació amb els Grau d'Enginyeries al MECES 2  (2n nivell del Marco Español de Cualificación para la Educación Superior) i al EQF 6 (6è nivell del European Qualification Framework). Podeu consultar, de manera específica, cadascuna de les especialitats:
Tal com assegura el COITT, amb aquesta mesusa de correspondència de nivells professionals, finalment els enginyers tècnics de telecomunicació passem a estar considerats a Espanya, Europa i tot el marc internacional, amb el nivell referent i complet de l'enginyeria capacitada per exercir la professió amb ple reconeixement d'atribucions, capacitats i competències laborals.

Després de l'acord del Consell de Ministres i la publicació al BOE del 2 d'octubre, ja ha entrat en vigor el citat reconeixement oficial de la correspondència en nivell professional entre Enginyers Tècnics de Telecomunicació i Graduats en Enginyeries de Telecomunicacions des de totes les especialitats.

Per aprofitar els avantatges que això suposa per a tots els titulats de la nostra professió, a partir d'aquest moment és possible sol·licitar a través del Ministeri d'Educació un certificat oficial personalitzat a fi de documentar aquesta correspondència professional. El nostre Col·legi Professional engega un procés d'assessoria per a la obtenció del certificat, motiu pel qual recomanem els següents punts: 

1) accedir a l'enllaç oficial per tal d'informar-se sobre la sol·licitud del certificat Meces 2
2) disposar de signatura electrónica per tal d'evitar desplaçaments físics per la signatura de la sol·licitud al Ministerio de Educación, Cultura y Deporte (MECD)
3) cercar el número del títol (codi de 10 caràcters) d'Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions, que trobareu a la part del darrera del títol o també podeu localitzar al Registre Nacional de Títols
4) reclamar al MECD, en cas d'incidències o errors en el procés. A més, el col·legi posa en marxa una secció d'atenció a col·legiats per facilitar aquesta gestió. 
5) en cas de necessitar qualsevol aclaració sobre el significat i els avantatges d'aquesta correspondència professional, podràs consultar els vídeos col·legials explicatius que s'enllaçaran pròximament a la web, després de la celebració d'una Jornada Monogràfica que presentarà el nostre Degà, oberta a debat per a tots.
  

Enhorabona a tots! Després d'anys d'esforç des del *Cogitt, ja tenim documentat oficialment el reconeixement dels Enginyers Tècnics de Telecomunicació en totes les seves especialitats com les enginyeries de referència a nivell nacional i internacional.Jordi Farré
Degà COETTC
President ACETT


Comments