Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Idees per a la teva empresa: contracte d'ajut als emprenedors

7 de juny 2015, 15:37 publicada per Usuari desconegut

Us fem arribar informació respecte a aquest tipus de contracte, ja que creiem que pot ser interessant per a les vostres empreses. El contracte d’ajut als emprenedors té l'objectiu de fer un contracte de temps indefinit, però dins el primer any, en qualsevol moment podem rescindir el contracte, sense causa justificada i sense haver de pagar cap tipus d’indemnització. Això és un avantatge davant el contracte temporal, ja que al finalitzar-se, d'ha de pagar 12 dies de salari per any treballat. 
A més, en l'actualitat, la transformació dels contractes temporals a indefinits no està bonificada. En canvi, el contracte d’ajut als emprenedors pot gaudir d’una bonificació quan es compleixen els requisits legals. Les bonificacions que es poden gaudir son les següents:
  • Si es contracte a un desocupat d’entre 16 i 30 anys, es podrà aplicar una bonificació a la Seguretat Social durant tres anys d’entre 1.000 i 1.200 euros anuals (1.300 si és major de 45 anys).
  • Si es tracte del primer empleat de l’empresa i és menor de 30 anys es podrà aplicar una deducció de 3.000 euros en la quota de l’Impost de Societats. I si el contractat porta a l’atur almenys tres mesos, es podrà aplicar un altra deducció igual al 50 per cent de la prestació que tingui pendent de cobrar (amb el límit de dotze mesos).
  • Val a dir que per poder beneficiar-se d’aquests incentius, cal mantenir al treballador durant tres anys i mantenir el nivell d’ocupació aconseguida amb aquesta contractació, durant almenys un any. 

Comments