Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Oportunitats de treball - Energia

23 de maig 2012, 8:36 publicada per Usuari desconegut   [ actualitzat el 5 de jul. 2012, 0:15 per Usuari desconegut ]

Liberalització energètica: Amb les darreres normatives d'estalvi energètic, liberalització de les TARIFES elèctriques inclosa la TUR(Tarifa Últim Recurs en la qual està el 95% de la població), s'ha obert una important activitat d'auditor energètic en les comunitats de veïns. Pròximament farem xerrades explicatives sobre aquest assumpte.

La instrucció 6 d'abril 2011 de la Direcció General d'Energia, Mines i Seguretat Industrial estableix els criteris per realitzar a Catalunya les Inspeccions Periòdiques d'Eficiència Energètica en Instal·lacions Tèrmiques en els edificis:
  • ja sigui generació de calor o fred
  • amb potència superior a 70kW
  • destinades al benestar tèrmic i a la higiene de les persones
  • instal·lacions de climatització, calefacció i ACS
  • incloses a l'àmbit d'aplicació del RD 1027/2007 (RITE)
Hi ha dos tipus d'inspeccions:
  • IPE: inspecció periòdica d'eficiència energètica dels generadors de calor o fred (inclou instal·lació energia solar ACS, si escau), que s'ha de fer cada 2 o 4 anys.
  • IPIC: inspecció periòdica d'eficiència energètica de la instal·lació completa, que ha de realitzar-se cada 15 anys.
Les inspeccions IPE/IPIC han de ser realitzades pels Organismes de Control autoritzats per la Generalitat.
Les inspeccions IPE/IPIC de les instal·lacions existents, a data 01/03/2008 (entrada en vigor RITE RD 1027/2007), estan sotmeses a la mateixa periodicitat i règim que les noves instal·lacions, però amb les condicions reglamentàries existents a la data de la posada en funcionament de la instal·lació.

En el cas d'instal·lacions existents amb anterioritat a 01/03/2008, i no inscrites en el Registre d'Instal·lacions Tèrmiques, el TITULAR ho podrà fer fins 01/09/2013.
Comments