Presentació SmartCAT, l'estratègia Smart de Catalunya

Fecha de publicación: Nov 13, 2014 8:46:33 PM

El proper dimecres, 19 de novembre, tindrà lloc l’acte de presentació d’SmartCAT que es durà a terme dins del marc de l’Smart City Expo World Congress.  SmartCAT és el programa que integra i coordina les iniciatives locals i supralocals, que aprofita l'ús de la tecnologia i de la informació digital per innovar en els serveis públics, impulsa el creixement econòmic i promou una societat més intel·ligent, sostenible i integradora.

Principalment, el projecte pretén convertir el país en una Smart Region o territori intel·ligent de referència internacional i preveu desplegar un programa que integri i coordini les iniciatives locals i supralocals, doni suport a les empreses i impulsi iniciatives smart en clau de país. De fet, , l’SmartCAT està alineada amb l’estratègia de la Comissió Europea “Europa 2020” i, al mateix temps, dóna resposta als objectius i polítiques establerts per l’Agenda Digital per Catalunya (idigital) i l’Estratègia de Recerca i Innovació per a l’Especialització Intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT).

El programa es concreta en la implementació d’iniciatives i projectes smart, ja sigui dins dels àmbits de les competències de la Generalitat, o de programes supralocals sectorials de provisió de serveis en camps com ara l'educació, el turisme, el comerç o la salut, entre d’altres. Així, entre els programes que es desplegaran en el marc d'aquesta Estratègia hi ha projectes per optimitzar la gestió escolar i educativa a través de les TIC. També es preveu, entre d’altres, posar en funcionament punts d'informació interactius, introduir noves modalitats de pagament en comerç electrònic o nous sistemes de telemedicina i d’ús de la targeta sanitària al mòbil.

L'acte comptarà amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Sr. Felip Puig, del director de Net Futures de la Unió Europea, Sr. Mario Campolargo, i del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, Sr. Jordi Puigneró.

Inscripcions

L’assistència a la presentació és gratuïta, tot i que l'aforament limitat. Per aquest motiu, cal formalitzar la inscripció emplenant aquest FORMULARI

Dia i hora: dimecres, 19 de novembre a les 16.30h. 

Lloc: Smart City Expo World Congress, Sala 7. Fira Gran Via (Av. Joan Carles I, 64 – 08908, L’Hospitalet de Llobregat)