09-09-2011. Reunió amb el del. del Govern Joaquim Nin

Fecha de publicación: Oct 06, 2011 9:55:31 AM

Avui, 9 de setembre de 2011, ens hem reunit amb el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona. Les enginyeries presents hem estat: Enginyers Tècnics Agrícoles, Enginyers Tècnics Topogràfics i Enginyers Tècnics de Telecomunicacions. 

Els motius de la reunió han estat tres:

- la discriminació que patim els enginyers tècnics industrials no "Industrials" de Catalunya per exercir l'activitat d'instal•lador: hem d'anar a altres comunitats a demanar el document i convalidar-lo a Catalunya. Hem explicat que aquest problema s'ha originat amb el Tripartit, hem ensenyat diverses sentències que demostren el caràcter industrial de totes les enginyeries. Totes tenim les nostres indústries pròpies: navals, aeronàutiques, mines, topogràfiques, agrícoles, de telecomunicacions, forestal, d' obres públiques. A més a més, molts de nosaltres estem reconeguts pel títol com a mestres, el Departament d' Ensenyament ens confia aquests coneixements, ens confia que els ensenyem, ens confia que els avaluem, i el Departament d'Economia no confia en els nostres coneixements però sí que confia en els nostres alumnes.

- hem demanat que els Enginyers Tècnics amb una experiència de 5-8 anys, obtinguin l'equivalència al grau. Hem exposat dues raons importants, la primera que, si no es fa així, d'aquí pocs anys, quan es faci un comparatiu de graduats superiors de Catalunya i qualsevol país estranger, en sortirem fortament perjudicats. I la segona raó, que estem beneficiant els graduats estrangers que vulguin venir a treballar a Catalunya, ja que en tenen prou amb 3 anys.

- que la Generalitat ens deixi decidir als Enginyers Tècnics de Telecomunicacions qui ens ha de liderar