18-07-2011. Reunió amb el diputat Rafael Luna del PP

Fecha de publicación: Oct 06, 2011 9:42:45 AM

Avui, 18 de juliol de 2011, a la seu de l'AACETT, ens hem reunit amb el senyor Rafa Luna, diputat pel Partit Popular al Parlament de Catalunya. Hem parlat del que pot fer l'AACETT per tal de millorar el nostre país.

 L'ACCETT l'ha obsequiat amb un mural inèdit, la "Línia de Telegrafia Òptica de Tarragona de mitjan segle XIX". Aquesta primitiva forma de comunicació és l'antecessora de l'actual professió d'Enginyer  Tècnic de Telecomunicacions.

Els Enginyers Tècnics de Telecomunicacions de Catalunya no volem ajudes públiques, només volem treballar, és el que sabem fer. Considerem que l'administració Catalana ha de proveir-se per tal de competir en les indústries totalment diversificades d'enginyers de totes les classes. El Departament d'Indústria i Energia necessita Enginyers Tècnics de Telecomunicacions per preparar el camí d'una de les indústries que ha d'aixecar el país, la fabricació de telèfons mòbils, els TDT, les pantalles de TV, la FTTH, etc. Els 3 darrers anys han canviat el 50% dels aparells de TV dels habitatges, i el 50% restant s'ha proveït de TDT. Aquests aparells no han estat fabricats a Catalunya en gran mesura per la falta de visió del Departament corresponent. En el sector tots ho sabíem des de feia 12 anys.

A hores d'ara la Generalitat sembla desconèixer la nostra professió i es posen tot tipus d'entrebancs a la iniciativa privada que fan que el talent emigri a altres països, fins i tot vers altres comunitats autònomes d'Espanya.

Fa uns anys va ser el moment de l'electrònica, després van arribar les discoteques, els cinemes, ara l'hora dels centres de dades i tota la indústria que porten darrere.

El govern del tripartit va conduir a estèrils procediments judicials la nostra professió, i ara es fan els romancers a complir les sentències judicials. Aquesta injusta voluntat ha suposat un malbaratament de recursos públics i, com podem comprovar, juntament amb altres despropòsits ha empès Catalunya al desastre econòmic sense precedents.

Per tot això hem demanat que es consideri el nostre caràcter industrial i que es faci efectiu el compromís assolit per la candidata senyora Alicia Sanchez Camacho.