Adaptació dels professionals al nou panorama de la TDT

Fecha de publicación: Oct 28, 2014 9:25:16 AM

El passat diumenge 26 d'octubre, els programes de televisió van començar a emetre a través de les noves freqüències assignades en el Pla Tècnic de la TDT. Aquest és una de les accions dintre del procés d'alliberament del Dividend Digital que es realitza per mandat europeu i que estipula que el pròxim 1 de gener de 2015 ha d'estar lliure per a la telefonia mòbil 4G. Des del col·legi us oferim un document amb instruccions i informació per entendre el perquè dels canvis en la recepció, descarregueu-lo aquí

PUNTS I INFORMACIONS A TENIR EN COMPTE

Com a professionals del sector us recomanem que visiteu www.televisiondigital.es on trobareu tota la informació respecte a aquest procés, els nous canals segons el codi postal, però sobretot que pareu atenció a tot el referent a com tramitar i aconseguir les ajudes econòmiques de l'Administració destinades a les comunitats de propietaris d'un edifici o d'un conjunt d'edificis d'habitatges al règim de propietat horitzontal i que tinguessin instal·lat un sistema d'antena col·lectiva basada en monocanals o en una centraleta programable, generalment edificis de més de tres habitatges. 

D'altra banda, a tots aquells que us dediqueu a les ICT heu de saber que segons ha comunicat la Secretaría de Estado de Telecomunicaciones y para la Sociedad de la Información:

ASPECTES QUE ESTAN AL LLIMB

La setmana passada va tenir lloc el Fòrum de la TDT de les Illes Balears, on hi va assistir el COITT. Tot seguit us comentem els aspectes, que després de repassar la informació donada pel Ministeri, que es va considerar que encara s'han de treballar:

Amb tot plegat, es calcula que segurament en els gap fillers de zona II el procés s'allargarà fins a l'abril de 2015. I es va establir que l'única font d'informació fiable respecte al calendari i els terminis és Abertis, ja que la informació del Ministeri arribi molt lentament i no arriba a totes les comunitats autònomes ni a tots els implicats.


Per ampliar informació i poder fer preguntes al FÒRUM privat del col·legi on també hi trobareu importants reflexions al respecte.