Aprovats els procediments facturació horària llum

Fecha de publicación: Jun 11, 2015 10:39:25 PM

El Ministeri d'Indústria, Energia i Turime ha aprovat els procediments per a la facturació horària de la llum. Segons el BOE, aquests nous procediments permeten als consumidors disposar d'un comptador amb telemesura efectivament integrat (es preveu que el 2018, els 27 milions comptadors hagin estat substituïts), per tal de ser facturats d'acord al seu consum real de cada hora, en lloc d'haver d'estimar a partir d'un perfil de consum mitjà com es feia fins ara.Aquests nous procediments regulen els protocols d'intercanvi d'informació, de seguretat i de confidencialitat entre els agents i els consumidors per al correcte funcionament del PVPC.

Un cop aprovats els procediments s'estableix un període d'adaptació dels sistemes informàtics fins com a màxim l'1 d'octubre de 2015, de manera que a partir d'aquesta data, els consumidors acollits al PVPC començaran a ser facturats segons el seu consum horari. Aquells consumidors que no disposen d'un comptador intel·ligent efectivament integrat, se'ls seguirà facturant com fins ara.

El Ministeri presenta el sistema de facturació horària juntament amb el comptador intel·ligent amb els següents beneficis per als consumidors: