Com avaluar la privacitat de dades

Fecha de publicación: Dec 28, 2014 8:35:28 PM

Us convidem a conèixer més sobre la privacitat a internet i la protecció de dades a l'hora d'avaluar els riscos que en deriven en qualsevol projecte, idea, negoci...

De la mà de Josep Lluís Colom, Enginyer Tècnic de Telecomunicacions amb un Postgrau en Privacitat, i després de la ponència que va fer a l'Il•lustre Col•legi Oficial d'Advocats de Barcelona (ICAB) posa al seu bloc i a disposició de tothom, la informació preparada.

Pas a pas, el nostre company de professió explica la metodologia per avaluar l'impacte en la privacitat d'un projecte qualsevol. Tota una sèrie de consells, exemples, normatives, taules i notes de l'autor que t'ajudaran a entendre el procés i poder elaborar un PIA (Privacy Impact Assessment). El PIA és precisament un sistema de gestió de riscos que identifica i corregeix els possibles problemes de seguretat que podrien impactar en la privacitat de dades de caràcter personal i que Colom assenyala que serà obligatori a partir de l'entrada en vigor del nou Reglament General Europeu de Protecció de Dades (RGEPD).

Com sempre us diem, creiem que aquest camp és molt interessant per a la professió i que existeixen moltes oportunitats de treball al respecte.