Coneixent els orígens de la professió a la Fira dels Matiners d'Avinyó

Fecha de publicación: May 16, 2014 3:38:15 PM

El passat cap de setmana va tenir lloc la tercera edició de la 'Fira dels Matiners. 1848. Història d'una revolta social' que commemora els fets esdevinguts en aquest poble durant la guerra dels Matiners (1846-1849).

L'alcalde del municipi, Eduald Vilaseca, ens va convidar a la jornada, ja que incloïa una visita comentada a la Torre dels Soldats en la qual s'explicava la seva estructura, les obres de rehabilitació i les funcions que tenia dins la xarxa de telegrafia òptica de la Guerra dels Matiners. Després, va tenir lloc una representació teatral, molt il·lustrativa, per part de nens de 6è de primària, on es mostrava com s'enviaven missatges d'una torre a una altra, mitjançant telegrafia òptica. Aquest sistema de comunicació va tenir un paper molt especial, ja que l'exèrcit isabelí el va desenvolupar durant la guerra dels Matiners per millorar la seva efectivitat en la lluita contra les tropes. 

Junt amb els altres activitats programades per la fita, la fira va resultar una molt bona ocasió per donar a conèixer els orígens de la nostra professió i gaudir d'un dia en família. És per això, que recomanem que us apunteu a l'agenda la pròxima edició. 

Aquí us mostrem com va ser la representació, enviant un missatges entre tres torres durant la Guerra dels Matiners.