En marxa la rehabilitació de la Torre de Telegrafia Òptica del Perelló

Fecha de publicación: Mar 25, 2015 11:7:19 AM

Durant la presentació, que obtenir un gran èxit d'assistència amb gairebé un centenar d'assistents, es van descriure les actuacions que són necessàries de realitzar, per tal de rehabilitar la torre de telegrafia òptica L2-47 Perelló. 

Es tracta d'una rehabilitació important, ja que es convertirà en la primera torre de Catalunya que disposarà d'aparell òptic. A més, la proposta esdevé la base perquè la torre de telegrafia òptica passi a formar part del patrimoni històric i cultural del municipi del Perelló, recuperat i visitable.

Val a dir, que la torre, que ja s'ha començat a rehabilitar, es va construir entre els anys 1850 i 1851 i que durant molt temps, al Perelló es va creure que es tractava d’una torre de vigilància per defensar el municipi dels atacs dels pirates, fet pel qual l'anomenaven “Torre dels Moros”. Mai s’hi ha realitzat cap treball de reforma o rehabilitació, almenys que estigui documentat, a excepció de la instal·lació d’un pal de bandera i neteges generals al voltant de la torre.

Amb el projecte tècnic que es proposa, es centrarà en la reconstrucció i rehabilitació de façanes i obertures fins al seu estat original, la recuperació dels forjats preexistents, la reconstrucció de la coberta i la instal·lació de l’escala exterior d’accés a la primera planta, de manera que sigui fàcilment accessible per als visitants. Es preveu que el conjunt de treballs definits per a la realització de la reforma s’executin en un termini de 4 mesos.

Ens mostren molt contents del fet que l'Ajuntament del Perelló tiri endavant el projecte, ja que entenen que la rehabilitació d’aquest edifici tan singular i la seva posterior museïtzació, serà un atractiu molt interessant per visitar-la i donar a conèixer el seu funcionament i la seva història, tant per a col·legis com per visitants particulars.

AQUÍ podeu visualitzar i escoltar la xerrada de divulgació històrica de sobre aquest sistema de comunicació que el president de l'ACETT i degà del COETTC, Jordi Farré, va oferir amb motiu de l'inici de la rehabilitació de la Torre del Perelló el passat 19 de març.