Febrer 2013-Col·loqui sobre Energia amb el nou Director General d'Indústria de la Generalitat de Catalunya

Fecha de publicación: Feb 18, 2013 12:22:47 PM

El passat divendres vam ésser convidats al primer col·loqui sobre Energia en la que hi

van participar unes 50 entitats, nosaltres varem tenir una molt bona acollida i una bona representació del sector amb 5 representants.El COETTC/AACETT va oferir col·laboració i demanar valentia i fortalesa, per impulsar i portar a terme les necessàries normes indispensables en el sector de l’energia, posant l’accent en les reformes que donaran lloc al BALANÇ NET donades les importants conseqüències que tindrà en certs privilegis actuals d’alguns ents i els canvis de paradigmes associats, que com a principal actiu favorable aportarà treball al sector.

En referència a la normativa, varem recordar que en la nostra opinió actualment ens hem tornat PRESONERS d’aquesta i no ens permet avançar, hi ha masses organismes que en fan, CE, Estat, Autonomia, Ajuntament, Cies subministradores, etc... potser és el moment de retallar-les al igual que es fa en altres àmbits.

J.Farré(COETTC/AACETT), Robert Moragues(OEI), P.Palacín(DGGCat), JM.Bordas(AACETT)


El nostre vocal Ramon Robert és va interessar per les ajudes de les fonts d’Energies Alternatives, tipus biomasa, biogas, etc... i els regims propis. 

Sobre el vehicle elèctric, que va ser un tema recurrent, vam recordar que a finals del segle XIX, en el cos de Telègrafs ja es veia com una bona solució i se’n van construir i utilitzar, però llavors es substituïa als cotxes de cavalls. El sistema però, tenia un problema important que avui no està resolt i és la densitat d’energia per volum i per pes que suposa un inconvenient davant els combustibles fòssils. A Correus i Telègrafs  es van estar utilitzant fins finals dels anys 60.

Per un altre banda debatut el problema que presenta actualment la xarxa elèctrica que està pensada per anar de la central al consumidor, i no del consumidor a consumidor que és en resum el Balanç Net, varem reflexionar que en la nostra professió tenim entre altres dos xarxes pròpies, una la TV que en la que el flux va de la central al consumidor tal i com ho fa la xarxa elèctrica, però en tenim un altre que és la telefònica, que permet anar de consumidor a consumidor i mantenint el secret de les converses, que és molt semblant al objectiu perseguit per el Balanç Net..

I finalment varem tancar d’intervenció demanant valentia i fortalesa, animant a les institucions presents responsabilitat i compromís per recolzar els canvis per portar a terme les reformes necessaris a curt termini per resoldre satisfactòriament els problemes energètics presents i futurs i mirar de fer realitat solucions com el Balanç Net.

Amplia noticia