Felip Puig declararà per l'espionatge al Cesicat

Fecha de publicación: Apr 27, 2016 3:21:22 PM

El titular del Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona ha citat a declarar per al pròxim 2 de maig com a testimoni a l'ex-conseller d'Empresa de la Generalitat, en el cas de l'espionatge a funcionaris del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat). El mateix dia declararan els denunciants per aquest cas Albert Gabás, ex-assessor d'aquest organisme i l'actual director Xavier Gatius. Així, es torna a posar en marxa l'acció judicial en el cas sobre l'espionatge a funcionaris de la Generalitat pel Cesicat, organisme públic encarregat de la ciberseguretat de l'administració catalana, que va esclatar l'any 2013 i que va donar lloc a dimissions i denúncies judicials.

Els fets

El cas va saltar als mitjans arrel de la denúncia que va presentar Gabàs contra l'ex director de Cesicat, Carles Flamerich, i Xavier Forner, responsable d'operacions d'aquest organisme, als quals va acusar d'haver interceptat els seus correus personals, així com de l'espionatge a milers de comptes corresponents a treballadors d'aquest organisme. Concretament, el denunciant es refereix a uns correus que va enviar a Felip Puig i a Ramón Espadaler on denunciava irregularitats dins del Cesicat.

En un principi la demanda va ser arxivada, però l'ex assessor de Cesicat va presentar un recurs davant l'Audiència de Barcelona, que va ordenar reactivar el cas. Arran d'aquests fets, Flamerich va ser destituït del càrrec el novembre de 2013.

Cal destacar que poc després de la seva substitució va esclatar un altre escàndol relacionat amb el Cesicat, desvetllat per Anonymous, segons el qual, s'hauria ordenat als Mossos d'Esquadra fer un seguiment d'activistes del 15-M.