Google Espanya i el 'cas Street View'

Fecha de publicación: Sep 24, 2014 3:5:1 PM

L'Associació per a la Prevenció i Estudis de Delictes, Abusos i Negligències en Informàtica i Comunicacions Avançades (Apedanica) i APEDANICA i CITA, entre altres organismes s’han dirigit a l’ACETT-COETTC, per demanar suport a la querella  que van interposar a Google Espanya per un presumpte delicte per vulnerar la intimitat de les persones. 

Tot i el nostre interès per assegurar i garantir el secret de les comunicacions, a causa de diversos factors no hem pogut ajudar a atendre la fiança imposada pel jutjat 45 del CA de Madrid, 3000€, però donada l’afectació del nucli fundacional de la nostra professió, “garantir el secret tècnic de les comunicacions”, recolzem i difonem el contenciós que denuncia la captació massiva de dades de particulars quan Google gravava imatges per a la seva aplicació Street View.

Per últim, destacar la cobertura dels mitjans pel que fa a la notícia. Si bé en mitjans escrits han publicat informació al respecte, sobretot en els últims dies, la mateixa associació denunciant creu que els mitjans no li han donat la importància que es mereix, ni les explicacions adients per entendre el delicte:

- 'La querella contra Google, un éxito popular pero con pocos visos de prosperar', lainformacon.com.

- 'Google, citado a declarar este lunes en un juzgado por el caso Street View', publico.es. 

- 'Google asegura que los datos captados por error con Street View eran ilegibles', elmundo.es.