La celebració del II Congrés del Mediterrani
congrega a més de 300 participants

Fecha de publicación: Nov 25, 2013 2:31:49 PM

El passat 7 de novembre es va celebrar al Palau de Fires i Congressos de Tarragona el II Congrés Mediterrani d'Eficiència Energètica i Smart Green Cities. L'acte va estar patrocinat pel nostre col·legi i va comptar amb la presència de rellevants ponents d'àmbit internacional com ara Kent Larson o Steve Weissman.

Secretari COIT MinEs

Degà, President del COETC, President ACET

Degà fundacional COETTC, President ACETT

Rector URV

Alcalde Tarragona

President OEI

Delegat Catalunya COIT Navals

Delegat COIT Topografia

Els més de 300 participants que es van donar cita en aquesta important jornada van poder conèixer els importants reptes que es plantegen avui en dia en matèria d'eficiència energètica i ciutats intel·ligents. El II Congrés del Mediterrani va evidenciar la necessitat de crear més espais de reflexió i d'anàlisi per tal de contribuir a l'obtenció d'un futur més eficient des d'un punt de vista energètic. 

D'aquesta manera,  el II Congrés del Mediterrani va servir per implantar una magnífica plataforma d'informació i debat on es van exposar i discutir diferents oportunitats de negoci tant des del punt de vista empresarial, professional i de les administracions públiques. En aquesta segona edició la temàtica de les ponències es va orientar cap a la rehabilitació d'habitatges i l'eficiència energètica.

  

La trobada anava dirigira a emprenedors, empresaris, administracions públiques, col·legis professionals, la comunitat universitària i a totes aquelles persones interessades en el debat energètic, la construcció sostenible, l'arquitectura, els nous materials, les TIC's, etc., L'objectiu d'aquest II Congrés del Mediterrani estava ben clar: aportar informació innovadora en l'àmbit energètic i estimular la dinamització dels nous sectors emergents de l'economia intel·ligent.

Unes conferències d'alt nivell

La celebració del II Congrés del Mediterrani i Smart Green Cities es va estructurar en diferents taules on es van poder tractar diversos temes que tractaven des de les línies polítiques per a l'eficiència energètica  fins a la sostenibilitat i els nous materials o la construcció sostenible entre d'altres. El Congrés va comptar aun una conferència central a càrrec del prestigiós arquitecte Kent Larson, arribat expressament des del Massachussets Institute of Technology (MIT) de Boston. De la mà de Larson tots els assistents van poder conèixer aspectes fonamentas de l'arquitectura del futur i la construcció sostenible. El prestigi internacional de Kent Larson és innegable ja que ha treballat durant 15 anys com arquitecte a Nova York, ha publicat estudis en Architectural Record, Progressive Architure, Global Architecture i al New York Estafis. A més, entre els seus llibres d'arquitectura publicats destaca la seva obra mestra Louis I.  Kahn la qual l'any 2000 va ser considerada per la New York Estafis Review of Books com un dels 10 millors llibres en matèria arquitectònica. 

Una altra de les personalitats destacades que van aparèixer durant la celebració  de la segona edició del Congrés del Mediterrani va ser  Steven Weissman, advocat especialitzat en energia i medi ambient, investigador Fulbright i Director del Programa d'Energia de la Univeristat de Berkeley (Califòrnia). Weissman es va encarregar de pronunciar la conferència 'Ciutats i economia de la innovació'.