L'autèntica història dels Enginyers Tècnics de Telecomunicació

Fecha de publicación: Sep 25, 2014 10:2:7 PM

Des del col·legi, celebrem la publicació de l'article sobres la primera escola d'Enginyers Electricistes de l'Estat, "Una asignatura de historia de la ciencia en el plan de estudios de la Escuela de Ingenieros Electricistas de Ultramar (1890)", obra de Jesús Sánchez Miñana, Doctor Enginyer Telecomunicació i ex-director de la EUPMadrid, entre altres càrrecs. L'obra, publicada per la Sociedad Española de Historia de las Ciencias y de las Técnicas, parla del veritable passat elèctric a Espanya que era dins el Cos de Telègrafs.

De fet, el destaquem per parlar-ne dels beneficis que obtenien els primers enginyers electricistes, els telegrafistes, així com de la dificultat de fundar una Escola pròpia. Per entendre el text cal saber que; antigament les escoles dels tècnics facultatius estaven dins de cada Ministeri, al començament tots eren només Enginyers, però després de mica en mica va anar agafant pes la classe en funció del Ministeri d'on venien; i la segona que el 1890 l'Escola d'Enginyeria Industrial estava extingida per Decret de 1866 i Llei de 1867, com que no era OFICIAL no podien treballar com a funcionaris per l'Estat, Diputacions, Ajuntaments, etc..., només en l'empresa privada (llavors es deia particular) això va fer que els que tenien aquest títol impulsessin iniciatives a l'ensenyança com a professors. 

Agraïm la investigació de Jesús Sánchez i estem contents d'haver pogut col·laborar cedint un exemplar de la nostra biblioteca. 

Us recomanem la lectura de l'article al següent enllaç: ow.ly/BWIMd