L'Ordenança Acústica de BCN en dubte

Fecha de publicación: Apr 13, 2015 10:51:26 PM

Fa força temps, el COITT va impugnar l’Ordenança d'Acústica de Barcelona donat que el col·legi va considerar que no quedaven protegits els drets dels usuaris pel que fa als problemes derivats del soroll. Concretament, el COITT va acudir a la justícia en contra de l'Ajuntament de Barcelona per l'Ordenança General de Medi Ambient Urbà de Barcelona i la inaplicabilitat de la Llei 16/2002 de protecció contra la contaminació acústica

Volem destacar el fet que la nostra professió és l’única especialitzada en so, per tant, ens pertoca aixecar la veu per defensar aquests drets, ja que som els millors preparats per a identificar aquestes irregularitats. Recordem que la norma publicada ignora aquesta prevalença, els que ens ha obligat a recórrer davant dels tribunals. D'aquesta manera, s'ha aconseguit posar en dubte la norma i la Generalitat de Catalunya haurà de personar-se com a demandada en 9 dies per tal de continuar el procediment. 

Tot i que el principal objectiu és solucionar els problemes derivats de l'ordenança d'acústica, val a dir que amb tot això el que volem aconseguir és que en el futur i amb qualsevol tema relacionat amb la nostra professió, considerin a la professió titulada més idònia.